10 januari, 2022
Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor ( Eieren in kruidige kokossaus)
Sambal Goreng Telor, zijn kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos. De eieren in sambal oelek saus maken dit recept een pittige maaltijd. Sambal Goreng Telor is een lekker vegetarisch Indisch gerecht
Servings 4 personen
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 ui
- 1 rode peper of rode lombok
- 4 Kerimie noten
- 1 theelepel trassi
- ½ theelepel sereh
- ½ theelepel laos
- 1 theelepel goela djawa of bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel tamarinde pasta
- 1 eetlepel olie
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree
- 30 gram santen van een blok opgelost in 2 dl water
- Sambal oelek
Instructies
- Voorbereiding
- Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze schikken onder koud stromend water (of een foto van jezelf) en pel ze. Snipper intussen de ui en knoflookteentjes. Halveer het pepertje en verwijder desgewenst de zaadjes en snij de helft in smalle reepjes.
- Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan met antibak laag goudbruin.
- Wrijf de ui, knoflook, lombok , kemerie, trassie, sereh, laos en goeloa djawa tot een pasta in een vijzel.
- Bereiding
- Verhit de olie in een hapjespan met antibak laag en roerbak het kruidenmengsel met tamarinde ca 2 minuten. Roer de opgeloste santen, de tomatenpuree en sambal naar smaak erdoor en breng de saus al roerend aan de kook. Leg de eieren erin en laat het geheel zachtjes ca 10 minuten pruttelen tot de saus iets is ingekookt

