Sambal Goreng Telor ( Eieren in kruidige kokossaus)
Sambal Goreng Telor, zijn kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos. De eieren in sambal oelek saus maken dit recept een pittige maaltijd. Sambal Goreng Telor is een lekker vegetarisch Indisch gerecht
Gang Bijgerecht
Keuken Indisch
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
6eieren
1ui
1rode peper of rode lombok
4Kerimie noten
1theelepeltrassi
½theelepelsereh
½theelepellaos
1theelepelgoela djawa of bruine basterdsuiker
1eetlepeltamarinde pasta
1eetlepelolie
1 ½eetlepeltomatenpuree
30gramsantenvan een blok opgelost in 2 dl water
Sambal oelek
Instructies
Voorbereiding
Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze schikken onder koud stromend water (of een foto van jezelf) en pel ze. Snipper intussen de ui en knoflookteentjes. Halveer het pepertje en verwijder desgewenst de zaadjes en snij de helft in smalle reepjes.
Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan met antibak laag goudbruin.
Wrijf de ui, knoflook, lombok , kemerie, trassie, sereh, laos en goeloa djawa tot een pasta in een vijzel.
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan met antibak laag en roerbak het kruidenmengsel met tamarinde ca 2 minuten. Roer de opgeloste santen, de tomatenpuree en sambal naar smaak erdoor en breng de saus al roerend aan de kook. Leg de eieren erin en laat het geheel zachtjes ca 10 minuten pruttelen tot de saus iets is ingekookt