2 mei, 2022
Varkenshaas in mostersaus

Varkenshaas in mosterdsaus
Servings 4 personen
Ingrediënten
- 2 grote varkenshazen
- 100 ml witte wijn
- 100 ml water
- 100 ml room (slagroom)
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 sjalotje
- 1 theelepel gedroogde dille
Instructies
- Vlees kruiden naar smaak.
- Varkenshaas rondom bakken in ruim boter maar laat het vlees wel rosé van binnen.
- Haal alleen het vlees eruit en laat de boter in de pan.
- roerbak het sjalotje in dezelfde pan met de bestaande boter
- 1 eetlepel bloem erbij en dan 1 minuut zachtjes door blijven roeren. Zet het vuur zacht
- het water er al roerend erbij doen en daarna de wijn erbij. goed blijven roeren
- Nu de 1 eetlepel scherpe mosterd er doorheen roeren.
- daarna de 100 ml (slag) room er roerend toevoegen
- 1 theelepel dille
- Snij het vlees in plakjes en leg het daarna in de saus.

