Ga terug

Varkenshaas in mosterdsaus

Gang Hoofdgerecht
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote varkenshazen
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • 100 ml room (slagroom)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel gedroogde dille

Instructies

  • Vlees kruiden naar smaak.
  • Varkenshaas rondom bakken in ruim boter maar laat het vlees wel rosé van binnen.
  • Haal alleen het vlees eruit en laat de boter in de pan.
  • roerbak het sjalotje in dezelfde pan met de bestaande boter
  • 1 eetlepel bloem erbij en dan 1 minuut zachtjes door blijven roeren. Zet het vuur zacht
  • het water er al roerend erbij doen en daarna de wijn erbij. goed blijven roeren
  • Nu de 1 eetlepel scherpe mosterd er doorheen roeren.
  • daarna de 100 ml (slag) room er roerend toevoegen
  • 1 theelepel dille
  • Snij het vlees in plakjes en leg het daarna in de saus.