Ga terug

Ossenhaas in ketjap-oestersaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram ossenhaas
  • Ingrediënten marinade:
  • 1 eetlepel dunne zoete ketjap
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 theelepel Chinese 5-kruidenpoeder
  • 3 cm gember
  • Ingrediënten saus:
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels dunne zoete ketjap
  • 2 eetlepels oestersaus
  • limoenschil
  • 1 rode rawit
  • 1 lente-uitje
  • 1 cm gember gekneusd

Instructies

  • Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp voor de marinade de gember. Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit 20 minuten intrekken. Rasp voor de saus de limoenschil en gebruik hiervan 1 volle theelepel. Snijd de rawit fijn en de lente-uit is ringetjes. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat dit zachtjes trekken. Stoom ondertussen het vlees in 5 minuten gaar. Meng het vlees met de saus en serveer.