Ga terug

Napolitan pizza

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord pizza
Voorbereidingstijd 1 dag

Ingrediënten

  • 600 ml water Kamertemperatuur
  • 1 kg Le 5 Stagioni Napoletana Pizza Meel 35 oz. Tipo 00 ROOD
  • 30 gram Zout
  • 1 - 2 gram Verse gist of 1 gram instant gist

Instructies

  • Om authentieke Napolitaanse pizza te maken, pak je een mengkom, giet er 600 ml water in en voeg 30 g zout toe.
  • Meng dit goed met je hand om het zout op te lossen
  • Voeg 100 gram (10% bloem) toe aan het water en meng het met je handen tot de bloem is opgelost.
  • Voeg vervolgens de verse gist toe aan de mix.
  • Voeg de 5 Stagioni Napolitaanse bloem toe, een kleine hoeveelheid tegelijk, niet allemaal tegelijk.
  • Als het deeg eenmaal goed begint samen te komen, leg je het op een werkbank en begin je het te kneden met beide handen, waarbij je alle resterende bloem opneemt.
  • Blijf het deeg bewerken totdat je merkt dat het samenkomt en een gladde consistentie heeft.
  • Vervolgens moet je controleren of je deeg voldoende bewerkt is en heb je 2 opties”:
  • Druk met één vinger op de deegbal en als hij terugveert, is de kans groot dat hij klaar is!
  • Controleer met behulp van een thermometer de temperatuur van het deeg door het recht in de kern te steken en te streven naar een temperatuur tussen 23°C – 26°C.
  • Als het klaar is, leg je het Napolitaanse pizzadeeg opzij om op een plat oppervlak te rusten en bedek je het met een vochtige doek zodat het niet uitdroogt. Laat dit minimaal 2 uur rusten.
  • Als er 2 uur zijn verstreken, is het tijd om je deegballen te maken. Om dit te doen, snijd je een stuk van je deeg en weeg je het op een weegschaal die streeft naar 250 gram
  • Zodra je de Napolitaanse pizzadeegballen hebt gemaakt, plaats je ze in een luchtdichte bak met een plat oppervlak. Laat dit gedurende 24 uur op een omgevingslocatie staan ​​met een temperatuur tussen 16°C – 18°C.
  • Na 24 uur zouden je deegballen gerezen moeten zijn en klaar voor gebruik. Strooi semolina op de bank, plaats het deeg erop en begin een centimeter van de onderkant en werk je een centimeter van de bovenkant af, druk het met je vingers naar beneden. Stop dan, draai het om en herhaal totdat je een kleine ronde basis hebt met een "cornicione" (korst).