Ga terug

KIP Cashew - manier 3

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch

Ingrediënten

  • 750 gram kipfilet in reepjes
  • 2 uien in kleine snippers
  • 1 rode paprika in mini blokjes
  • 4 lente uitjes in schuine stukken
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 theelepel sambal meer als je van spicy houdt
  • 2 eetlepel honing
  • Scheut gembersiroop
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 50 gram geroosterde cashewnoten grof gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • Bindmiddel voor extra stroperige saus aardappelzetmeel
  • peper/zout naar smaak

Instructies

  • Bereiding
  • Fruit de knoflook samen met de ui in een laagje (wok)olie.
  • Zodra je ui glazig is voeg je de reepjes kipfilet toe en bak je het geheel goudbruin.
  • Hierna voeg je de paprika toe en roerbak je het geheel door.
  • Nu is het tijd voor de saus
  • Voeg in willekeurige volgorde het volgende toe: sojasaus, gembersiroop, honing, basterdsuiker, honing, oestersaus (fishsauce), peper/zout en sambal.
  • Laat nu de saus indikken en goed doorwarmen op een laag vuur.
  • De saus hoort stroperig te zijn. Bij te dun voeg dan wat maïzena toe
  • Op het laatst voeg je de lente-uitjes en de cashewnoten toe. Roerbak deze nog even mee.