Ga terug

KIP Cashew - manier 2

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • scheut olie om in te bakken
  • 750 gram kipfilet in reepjes dunne reepjes
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 60 gram maïzena
  • 2 Uien in dunne ringen
  • 1 rode paprika in dunne ringen
  • 200 gram broccoli in roosjes
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepel honing of gembersiroop
  • 50 gram geroosterde cashewnoten in kleine fijne stukjes
  • 4 lente uitjes in schuine stukken
  • peper/zout naar smaak

Instructies

  • - Meng de maïzena met de fijne stukjes cashewnoten in een vlakke schaal.
  • - Doe het eiwit in een vlakke schaal
  • - Verhit de wok tot hij heet is en voeg dan olie toe, draai de wok zodat ook de zijkanten met olie bedekt zijn.
  • - Haal een kwart van de kippenreepjes eerst door het eiwit en daarna door het cashew/maizenamengsel
  • - Bak de kip in de olie 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier
  • - Herhaal dit met de rest van de kip en voeg zn tussentijds wat olie toe aan de wok
  • - Verhit opnieuw de wok en voeg zo nodig olie toe, roerbak de paprika, ui en broccoli op middelmatig vuur 4-5 minuten.
  • - Zet het vuur hoog en voeg sojasaus, honing of gembersiroop, sherry en oestersaus toe.
  • - Meng groenten en saus goed en breng geheel aan de kook
  • - Doe de kip terug in de pan om weer op te warmen
  • - Breng op smaak met peper/zout
  • als laatste de lente uitjes erbij en eventueel nog wat losse cashewnoten.