Ga terug

Kip Cashew a la Toko Eddo

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • SAUS:
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 rode peper in dunne ringetjes
  • 2 bosui in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel gemberpasta djahe*
  • 1 á 2 eetlepel vissaus
  • 6 eetlepel oestersaus
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • sap van een halve limoen
  • 75 ml water
  • zonnebloemolie
  • 100 gram ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Begin met de saus. Fruit de peper, knoflook en de gemberpasta aan in wat olie op middelhoog vuur voor 2 a 3 minuten. Laat de knoflook niet kleuren dus blijven omscheppen.
  • Draai het vuur laag en voeg nu de oestersaus, suiker, vissaus en water toe. De saus moet een zoete boventoon hebben maar zeker niet te zoet zijn. Mocht je de saus zoeter willen voeg dan wat suiker toe, voor een zoutere smaak wat meer vissaus, is de saus te dik voeg wat meer water toe. Voeg nu beetje bij beetje wat limoensap toe en blijf proeven of de saus in balans is. Je kan altijd meer toevoegen maar nooit minder als in het eenmaal in de pan zit. Nu mag de bosui erbij. De saus moet nu mooi dik en glanzend zijn. Dubbelcheck of de saus aan de bolle kant van een lepel blijft plakken. Als de saus perfect is mag het vuur uit.
  • Laat de olie in de frituurpan goed warm worden. Ongeveer 180 – 190C.
  • Kluts nu de eieren in een diepe kom en doe het bakmeel ook in een andere diepe kom.
  • Haal nu de kipfilet blokjes door de geklutste eieren en daarna door het bakmeel.
  • Bak nu de kip in delen in de olie tot deze goudbruin ziet en zet even apart op een plat bord totdat alle kip gebakken is. Stapel de kip niet op elkaar want de wordt het krokante laagje snel slap. Als je kip niet bruin of krokant wordt dan is de olie niet heet genoeg.
  • Zet nu de saus weer op laag vuur en voeg de kip en de cashewnoten toe aan de saus en blijf goed omscheppen totdat alle stukjes kip voorzien zijn van de saus.