Ga terug

Italiaanse Oven Kip

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Servings 4 Personen

Ingrediënten

  • 4 stuks kip filets
  • 90 gram zongedroogde tomaatjes in olie in kleine stukjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 30 gram vers geraspte Grana Padano
  • zwarte peper en zeezout uit de molen naar smaak
  • 250 gram crème fraîche
  • 1 theelepel basilicum oregano, en tijm ( of 3 tl Italiaanse kruiden)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • boter en olie om in te bakken
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 handje verse basilicum gescheurd

Instructies

  • Stel de oven in op 180 graden.
  • Droog de kipfilet met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout. Smelt een klontje boter en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak de kip aan elke kant een drietal minuutjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg nog een klein klontje boter toe en laat het smelten. Bak de kruiden met een mespuntje chilipoeder en de knoflook één minuutje.
  • Voeg de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaatjes en de geraspte kaas toe. Breng het aan de kook en laat het geheel dan op een laag vuurtje indikken.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Laat het een 25 - 30 tal minuten garen in de oven.
  • Werk deze Goddelijke oven kip af met wat verse basilicum en serveer het met pasta naar keuze en een frisse salade.