Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pin
BABI KETJAB
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indisch
Servings
4
personen
Ingrediënten
500
Gr
magere hamlappen of kip
3
eetlepels
zonnebloemolie
Voor de saus
2
uien
4
teentjes
knoflook
1
prei
alleen het witte en lichtgroene gedeelte
3
Kemirie noten
1
eetlepel
fijngehakte gemberwortel of 1 theelepel poeder
1
eetlepel
ketoembar
1
eetlepel
djinten
3 ½
dl
Ketjab Manis
1
eetlepel
Samba oelek
2
eetlepels
goela djawa of donkerbruine basterssuiker
3
eetlepels
witte wijn azijn
Instructies
Voorbereiding
Snij het vlees in stukjes van ca 2 cm. Verhit de olie in bv een Wok en bak het vlees rondom bruin.
Snipper de uien en knoflook en de prei en hak de noten.
Meng de ui, knoflook,prei, kemirie, gember, ketoembar, djinten, Ketjab, sambal, bastaard suiker en azijn door elkaar en schep de stukjes vlees erdoor.
Laat afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
Bereiding
Schep het vlees + marinade in een braadpan en het breng het al roerend aan de kook. Laat het vlees afgedekt in ca 30 minuten gaar worden.