10 januari, 2022
Sambal Goreng Boontjes

Sambal Goreng Boontjes ( Sperziebonen in kokossaus)
Servings 4 personen
Ingrediënten
- 500 gr Sperziebonen
- 1 ui
- Zout na smaak
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel of 1 theelepel poeder
- 1 eetlepel tamarinde pasta
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel sereh poeder
- 1 ½ eetlepel olie
- 2 eetlepel ketjap manis
- 1 á 2 theelepel sambal trassie
- 15 gram santen van een blok opgelost in 1 dl water
Instructies
- Voorbereiding
- Snijd of breek de schoongemaakte sperziebonen door midden. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca 7 minuten beetgaar.
- Giet ze af in een vergiet en spoel ze om onder de koude kraan. Snipper intussen de ui en knoflookteentjes.
- Bereiding
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui,knoflook en gember ca 1 minuut. Voeg de tamarinde, laos, sereh, ketjap, sambal en opgeloste santen toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de boontjes toe en laat ze ca 5 minuten pruttelen en roer af en toe

