19 januari, 2022
Sambal Goreng Daging Asem Pedis

Sambal Goreng Daging Asem Pedis (pittig rundvlees)
Ingrediënten
- 1 kg magere runderlappen
- zout en peper
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 1 groene peper
- 1 streng sereh
- 5 cm Laos wortel
- 50 gram Peteh bonen
- 1 dl olie
- 5 blaadjes Daon djeroek poeroet
- 2 teentjes knoflook
- 1 á 2 eetlepels Sambal Badjak
- 5 eetlepels Ketjap Manis
- 2 eetlepels suiker
- ½ eetlepel citroensap
Instructies
- Voorbereiding
- Snij het vlees in stukjes van ca 2 cm. Doe het vlees in een pan met 3 dl water + 1 eetlepel zout en ½ eetlepel peper en dit aan de kook brengen. Deksel op de pan en +/- 2 á 3 uur zachtjes gaar koken. Intussen ui pelen en snipperen, Spaanse pepers wassen en halveren en zaadjes verwijderen en fijnsnijden. Sereh in 3 vouwen en vastknopen. Laos wortel met mes inkerven. Peteh bonen fijnsnijden.
- Bereiding
- Vlees in pan schepen en in een vergiet laten uitleken. In braadpan olie verhitten, vlees +/- 7 minuten om en om bruin bakken.
- Toevoegen ui, Spaanse pepers, sereh, laos wortel, peteh bonen en djeroek poeroet blaadjes. Knoflook erboven uitpersen en dit door elkaar scheppen en +/- 5 minuten meebakken. Sambal Badjak en 2 dl warm water er doorheen roeren en op smaak brengen met Ketjap, suiker en citroensap. Met deksel op pan ca. 30 minuten laten sudderen.

