Sambal Goreng Daging Asem Pedis

Posted in : Indonesië hoofdgerechten on by : edwinwp

Sambal Goreng Daging Asem Pedis (pittig rundvlees)

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch

Ingrediënten

  • 1 kg magere runderlappen
  • zout en peper
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 1 streng sereh
  • 5 cm Laos wortel
  • 50 gram Peteh bonen
  • 1 dl olie
  • 5 blaadjes Daon djeroek poeroet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 á 2 eetlepels Sambal Badjak
  • 5 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ eetlepel citroensap

Instructies

  • Voorbereiding
  • Snij het vlees in stukjes van ca 2 cm. Doe het vlees in een pan met 3 dl water + 1 eetlepel zout en ½ eetlepel peper en dit aan de kook brengen. Deksel op de pan en +/- 2 á 3 uur zachtjes gaar koken. Intussen ui pelen en snipperen, Spaanse pepers wassen en halveren en zaadjes verwijderen en fijnsnijden. Sereh in 3 vouwen en vastknopen. Laos wortel met mes inkerven. Peteh bonen fijnsnijden.
  • Bereiding
  • Vlees in pan schepen en in een vergiet laten uitleken. In braadpan olie verhitten, vlees +/- 7 minuten om en om bruin bakken.
  • Toevoegen ui, Spaanse pepers, sereh, laos wortel, peteh bonen en djeroek poeroet blaadjes.
    Knoflook erboven uitpersen en dit door elkaar scheppen en +/- 5 minuten meebakken.
    Sambal Badjak en 2 dl warm water er doorheen roeren en op smaak brengen met Ketjap, suiker en citroensap.
    Met deksel op pan ca. 30 minuten laten sudderen.