Babi Pangang

Posted in : Chinese hoofdgerechten on by : edwinwp

Babi Pangang

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 500 gram hamlappen in reepjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree 2x 70 g
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1,5 tl sambal
  • sap van ½ citroen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g atjar tjampoer
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.
  • Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.
  • Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.
  • Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.