14 januari, 2022
Gai Pad Med Mamuang – Kip Cashew

Gai Pad Med Mamuang – Kip Cashew Thai stijl
Servings 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram Kipfilet
- 70 gram Cashew noten
- 1 ui
- 2 Groene bosui
- 1/2 Rode paprika
- 1/2 Gele paprika
- 1/2 Groene paprika
- 6-8 gedroogde chili
- 4 eetlepel bloem
- 1 theelepel Soja saus
- 2 eetlepel Oester saus
- 1 theelepel suiker
- 3 theelepel Chili paste
- 1 eetlepel ketchup
- Zonnebloemolie
Instructies
- Snij de groenten ( paprika, uien ) in stukken. Plet de knoflook en snij ze klein.
- Snij de kip in dunne platte stukken
- Mix de kip met de bloem
- Zet de olie op het vuur en bak de kip goudbruin.
- Daarna bak je de gedroogde chill en de cashew noten
- Pak een pan doe beetje olie erin dan de knoflook, dan de uien en dan de paprika.
- 2 eetlepels Oester saus, 1 eetlepel soy saus en een beetje sojaboon saus en 3 theelepels chili pasta ( let op anders wordt het te heet) en 1 theelepel suiker. Goed doorroeren en dan kan de Cashew en gedroogde chili erbij.
- Even doorroeren en dan kan de kip erbij. En als laatste de groen bosui erbij

