Kip met honing en citroen

Posted in : Griekse hoofdgerechten on by : edwinwp

Kip met honing en citroen

Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg filet kip
  • 60 ml olijfolie
  • 80 ml citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 4 teentjes knoflook in dunne schijfjes
  • 1 verkruimeld kippenbouillonblokje
  • 2 theelepel maïzena en 1 25 dl water.

Instructies

  • De kip schoonmaken en in een schaal leggen.
  • Olie, citroensap, honing, kruiden en knoflook mengen en over de kip gieten.
  • Dit laat je een nachtje in de koelkast staan en regelmatig keren.
  • Oven voorverwarmen op 180 C.
  • Bewaar de marinade en leg de kip op een rooster.
  • Zet een pan of ovenshaal onder de kip (onderin de oven)
  • 30 minuten in de oven en een keer keren.
  • Daarna de kip in een ondiepe ovenschaal leggen en warm houden.
  • Het braadvocht, marinade en bouillonblokje in een pan doen.
  • Met maizena en water gladroeren. Al roerend op een matig vuur ca. 5 minuten opwarmen tot een dikke saus.
  • Deze over het vlees gieten en nog eens 10 minuten in de oven verwarmen.