20 februari, 2022
Italiaanse Oven Kip

Italiaanse Oven Kip
Servings 4 Personen
Ingrediënten
- 4 stuks kip filets
- 90 gram zongedroogde tomaatjes in olie in kleine stukjes
- 1 glas droge witte wijn
- 30 gram vers geraspte Grana Padano
- zwarte peper en zeezout uit de molen naar smaak
- 250 gram crème fraîche
- 1 theelepel basilicum oregano, en tijm ( of 3 tl Italiaanse kruiden)
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 3 teentjes knoflook geperst
- boter en olie om in te bakken
- 1 mespuntje chilipoeder
- 1 handje verse basilicum gescheurd
Instructies
- Stel de oven in op 180 graden.
- Droog de kipfilet met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout. Smelt een klontje boter en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak de kip aan elke kant een drietal minuutjes goudbruin.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Voeg nog een klein klontje boter toe en laat het smelten. Bak de kruiden met een mespuntje chilipoeder en de knoflook één minuutje.
- Voeg de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaatjes en de geraspte kaas toe. Breng het aan de kook en laat het geheel dan op een laag vuurtje indikken.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Laat het een 25 – 30 tal minuten garen in de oven.
- Werk deze Goddelijke oven kip af met wat verse basilicum en serveer het met pasta naar keuze en een frisse salade.

