Babi Ketjab

Posted in : Indonesië hoofdgerechten on by : edwinwp

BABI KETJAB

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 500 Gr magere hamlappen of kip
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Voor de saus
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 prei alleen het witte en lichtgroene gedeelte
  • 3 Kemirie noten
  • 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel of 1 theelepel poeder
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1 eetlepel djinten
  • 3 ½ dl Ketjab Manis
  • 1 eetlepel Samba oelek
  • 2 eetlepels goela djawa of donkerbruine basterssuiker
  • 3 eetlepels witte wijn azijn

Instructies

  • Voorbereiding
  • Snij het vlees in stukjes van ca 2 cm. Verhit de olie in bv een Wok en bak het vlees rondom bruin.
  • Snipper de uien en knoflook en de prei en hak de noten.
  • Meng de ui, knoflook,prei, kemirie, gember, ketoembar, djinten, Ketjab, sambal, bastaard suiker en azijn door elkaar en schep de stukjes vlees erdoor.
  • Laat afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
  • Bereiding
  • Schep het vlees + marinade in een braadpan en het breng het al roerend aan de kook. Laat het vlees afgedekt in ca 30 minuten gaar worden.