10 januari, 2022
Babi Ketjab

BABI KETJAB
Servings 4 personen
Ingrediënten
- 500 Gr magere hamlappen of kip
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Voor de saus
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 prei alleen het witte en lichtgroene gedeelte
- 3 Kemirie noten
- 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel of 1 theelepel poeder
- 1 eetlepel ketoembar
- 1 eetlepel djinten
- 3 ½ dl Ketjab Manis
- 1 eetlepel Samba oelek
- 2 eetlepels goela djawa of donkerbruine basterssuiker
- 3 eetlepels witte wijn azijn
Instructies
- Voorbereiding
- Snij het vlees in stukjes van ca 2 cm. Verhit de olie in bv een Wok en bak het vlees rondom bruin.
- Snipper de uien en knoflook en de prei en hak de noten.
- Meng de ui, knoflook,prei, kemirie, gember, ketoembar, djinten, Ketjab, sambal, bastaard suiker en azijn door elkaar en schep de stukjes vlees erdoor.
- Laat afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
- Bereiding
- Schep het vlees + marinade in een braadpan en het breng het al roerend aan de kook. Laat het vlees afgedekt in ca 30 minuten gaar worden.

