HomeDry Rubs

Dry Rubs

Dry rub – Sweet Rub (Varken en Kip)

Keuken BBQ
Trefwoord Toepasbaar op: Varkensvlees, Spare ribs
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 55 gram donkere bruine suiker 4 eetlepels
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels smoked paprika hot of mild
  • 2 theelepels knoflook poeder
  • 2 theelepels uien poeder
  • 1 theelepel gemalen mosterd
  • ½ theelepel cayenne pepper

Dry Rub – HOT Sweet Rub

Toepasbaar op: Varkensvlees,Spare ribs
Keuken BBQ
Trefwoord Toepasbaar op: Varkensvlees, Spare ribs
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram donkere bruine suiker 4 eetlepels
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels smoked paprika hot of mild
  • 2 theelepels knoflook poeder
  • 2 theelepels uien poeder
  • 1 theelepel gemalen mosterd
  • ½ theelepel cayenne pepper
  • ½ theelepel gemalen chipotle peper

Dry Rub – Koffie Rub

Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 2 eetlepels instant koffie
  • 2 eetlepels knoflook poeder
  • 2 eetlepels smoked paprika
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel uien poeder
  • 1 theelepel chili poeder
  • ½ theelepel cayenne

Dry Rubs – Spareribs

Toepasbaar op: Spareribs
Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 55 gram bruine suiker 4 eetlepels
  • 2 theelepels kosher zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels smoked paprika
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel uien poeder
  • 1 theelepel gemalen mosterd
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel selderij zout
  • ¼ theelepel cayenne peper

Dry Rub – Kansas city

Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 8 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels paprika poeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel uien poeder
  • 1 theelepel cayenne of chilipoeder

Instructies

  • Smeer de spare ribs royaal in met deze rub en leg alles vervolgens 12 tot 24 uur in de koelkast.

Dry Rub – Pulled pork

Toepasbaar op: Pulled Pork
Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel gerookt zeezout
  • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel uiengranulaat
  • 2 theelepel knoflookgranulaat
  • 1 theelepel selderijzaad
  • 1 theelepel gemalen chillies

Instructies

  • Mix alles goed door elkaar en bewaar droog en donker.

Dry Rub – Memphis style

Toepasbaar op: Spareribs
Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels smoked paprika
  • 3 eetlepels kosher zout
  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels knoflook poeder
  • 2 theelepels uien poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel selderijzaad
  • 1 theelepel mosterdpoeder

Dry Rub – Brisket rub

Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels grof koosjer zout
  • 2 eetlepels grove zwarte peper
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander