HomeSauzen Saus – Kansas City BBQ Sauce

Saus – Kansas City BBQ Sauce

Posted in : Sauzen on by : edwinwp

Kansas City BBQ Saus

Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram geplette tomaten
  • 250 ml ketchup
  • 180 gram bruine suiker
  • 125 ml apple cider vinegar
  • 125 ml stroop of honing
  • 1 eetlepel smoked paprika
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel uien poeder
  • ½ theelepel rode pepervlokken
  • ½ theelepel gemalen mosterd

Instructies

  • Combineer alle ingrediënten in een middelgrote pan. Klop om te combineren. Breng aan de kook op middelhoog vuur en zet het vuur laag om te laten sudderen.
  • Laat 20 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte container doet.
  • Deze saus kan onmiddellijk worden gebruikt, maar ik raad aan om een nacht in de koelkast te bewaren voor de beste smaak. Deze saus blijft 2 weken in de koelkast goed afgesloten in een luchtdichte verpakking