8 mei, 2023
Kansas City BBQ Sauce

Kansas City BBQ Saus
Ingrediënten
- 400 gram geplette tomaten
- 250 ml ketchup
- 180 gram bruine suiker
- 125 ml apple cider vinegar
- 125 ml stroop of honing
- 1 eetlepel smoked paprika
- 1 eetlepel zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 theelepel chili poeder
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel uien poeder
- ½ theelepel rode pepervlokken
- ½ theelepel gemalen mosterd
Instructies
- Combineer alle ingrediënten in een middelgrote pan. Klop om te combineren. Breng aan de kook op middelhoog vuur en zet het vuur laag om te laten sudderen.
- Laat 20 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte container doet.
- Deze saus kan onmiddellijk worden gebruikt, maar ik raad aan om een nacht in de koelkast te bewaren voor de beste smaak. Deze saus blijft 2 weken in de koelkast goed afgesloten in een luchtdichte verpakking

