Ayam ketjap manis pedis

Posted in : Indonesië hoofdgerechten on by : edwinwp

Ayam ketjap manis pedis

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pond kipfilet
  • sjalotje
  • 1 kleine gele ui
  • 1 of 2 lomboh of meer, u kunt het zo pedis maken als u zelf wilt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks djeruk purut citroenblad
  • schijfje djahé of eventueel 1½ tl djahépoeder
  • 1 theelepel tamarindepasta ‘asem’
  • eetlepel ketjap manis rode dop
  • ½ eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel chilisaus/loempiasaus/sriracha saus
  • 80 ml gekookt water
  • 1 theelepel suiker
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout.

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukken en breng het op smaak met wat zout. Frituur de kipstukken 3-4 minuten in hete olie. Gebruik hierbij een deksel.
  • bumbu = Schil het sjalotje en de teentjes knoflook en wrijf dit fijn samen met de lomboh.
  • Schil de gele ui en versnipper dit in kleine stukjes. Zet opzij.
  • Bak bovenstaande bumbu in een wadjan licht aan; voeg de halve gele, gesnipperde ui toe. Daarna mogen de djeruk purut en de schijfjes djahé erbij. Voeg ook de suiker toe.
  • Als de ui glazig ziet, doet u de tamarindepasta, de tomatenketchup, de chilisaus en het water erbij. Ook mogen de lepels ketjap manis en de ketjap asin erbij. Dit alles met een snufje nootmuskaat. Roer goed door en laat de saus op klein vuur sudderen. Blijf roeren.
  • Voeg de kipstukken en de overige uisnippers erbij en besprenkel dit met wat saus. Laat de saus indikken op klein vuur en blijf roeren. Klaar !!