12 februari, 2022
Kansas City BBQ Noskos sauce

Kansas City BBQ saus
Ingrediënten
- ½ theelepel cayenne peper
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 200 ml ketchup
- 2 eetlepels azijn Appelazijn mag ook
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel Worcestershire sauce
- 1 eetlepel stroop
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel olijfolie.
- 1 kleine ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- Mogelijk toevoegingen
- 1 theelepel chilipoeder meer als je van heet houd.
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- Citroensap
- Beetje Gember
- theelepel liquid smoke
Instructies
- Mix de cayennepeper, zout en peper goed door elkaar
- Mix in een andere iets grotere schaal de ketchup, azijn, mosterd, Worcestersaus, stroop, honing en de bruine suiker. Dit hoeft niet helemaal egaal te worden dat gebeurt bij het koken wel.
- Zet nu een pan op het vuur en doe daar de olijfolie in.
- Roerbak nu de ui en de knoflook totdat de ui glazig en doorzichtig is. Pas op dat de knoflook niet verbrand
- Gooi nu de mix van de cayennepeper, zout en peper erbij en roer alles goed door elkaar totdat alles is gesmolten.
- Nu mag de rest erbij. Het is nu zaak om alles al roerend zachtjes aan het pruttelen te krijgen.
- Na 15 minuten is de saus klaar en mag je het laten afkoelen.

