Ajam pangang

Posted in : Indonesië hoofdgerechten on by : edwinwp

Ajam Pangang

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • marinade ajam pangang
  • 4 kipfilets in grotere stukken gesneden
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 theelepels five spice poeder
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 ui grof gesneden
  • 300 gram basmati rijst
  • ajam pangang saus
  • 300 ml water
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 teentjes knoflook fijngesneden
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • scheutje koud water

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de knoflook, ui en gember tot een smeuïge substantie. Meng de kipfilet met 3 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 1el gembersiroop, 2 tl five spice poeder, 2 tl rijstazijn en de fijngemalen knoflook, ui en gember. Roer dit alles goed door elkaar en laat minimaal 4 uur marineren.
  • Als de kip lang genoeg heeft gemarineerd, bak dan de kip in een wok op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak de kip goudbruin en gaar. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Meng 1 el maïzena met een klein scheutje water. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en warm dit op tot het zachtjes begint te pruttelen. Voeg dan het maïzena papje toe en laat nog even 1 minuut pruttelen.