13 januari, 2022
Kaeng Masaman Kai – kip curry

Kaeng Masaman Kai – kip curry
Ingrediënten
- 500 gram kip
- 5 kleine aardappelen halfgaar
- 5 kleine uitjes
- 500 ml dunne kokosmelk
- 250 ml dikke kokosmelk
- 3 eetlepel palmsuiker
- 3 eetlepel asamwater
- 3 eetlepel limoensap
- 2 eetlepel pinda's
- 3 eetlepel massaman curry paste Conimex
- 7 teentjes knoflook
- 3 salam blad
- 5 cardamon geroosterd
- 5 cm kaneel geroosterd
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes. Hak de knoflook fijn en de pinda’s grof. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met het vlees en breng aan de kook. Verhit in een pan de dikke kokosmelk samen met de curry paste en roere totdat de olie vrijkomt. Voeg het daarna toe aan het vlees en kook totdat het vlees van kleur verandert.
- Voeg dan de overige ingrediënten tot en kook het verder gaar.
