Sambal Goreng Boontjes

Posted in : Indonesië bijgerechten on by : edwinwp

Sambal Goreng Boontjes ( Sperziebonen in kokossaus)

Gang Bijgerecht
Keuken Indisch
Voorbereidingstijd 30 minuten
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr Sperziebonen
  • 1 ui
  • Zout na smaak
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel of 1 theelepel poeder
  • 1 eetlepel tamarinde pasta
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel sereh poeder
  • 1 ½ eetlepel olie
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 1 á 2 theelepel sambal trassie
  • 15 gram santen van een blok opgelost in 1 dl water

Instructies

  • Voorbereiding
  • Snijd of breek de schoongemaakte sperziebonen door midden. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca 7 minuten beetgaar.
  • Giet ze af in een vergiet en spoel ze om onder de koude kraan. Snipper intussen de ui en knoflookteentjes.
  • Bereiding
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui,knoflook en gember ca 1 minuut. Voeg de tamarinde, laos, sereh, ketjap, sambal en opgeloste santen toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de boontjes toe en laat ze ca 5 minuten pruttelen en roer af en toe